liquidatie appie belhadj, jayjay belhadj liquidatie, kikkenstein bijlmer liquidatie, abderrahim belhadj liquidatie zuidoost
29-jarige Abderrahim Belhadj alias 'Appie' © Politie Amsterdam

‘Geliquideerde ‘Appie’ Belhadj stond op dodenlijst Utrechts moordcommando’

De 29-jarige Abderrahim Belhadj alias ‘Appie’ die maandagochtend werd geliquideerd bij flat Kikkenstein in Amsterdam Zuidoost, stond op een dodenlijst. Hij was één van de mogelijke doelwitten van een Utrechts moordcommando.

Dat meldt De Telegraaf. In het onderzoek 26Koper naar de groep mannen die volgens het OM een moordcommando vormden kwam de naam van Belhadj naar voren. Hij werd hiervoor gewaarschuwd en gaf ook aan te weten dat er een mogelijk conflict speelt.

Bij invallen in het onderzoek naar de vermeende moordcommando troffen agenten foto en video opnames van acht personen aan. De mannen waren in openbare gelegenheden geobserveerd en opgenomen. In een uitzending van Opsporing Verzocht toonde de politie foto’s van vijf mannen waarvan ze niet wisten wie dat waren.

Eén van de mannen op de observatie foto’s en video’s blijkt de doodgeschoten Anderrahim Belhadj te zijn. De politie benaderde hem en hij gaf aan te weten dat er een conflict is waardoor hij op de dodenlijst staat. Volgens Crimesite gaat het om een conflict omtrent een drugstransactie.

Abderrahim Belhadj alias ‘Appie’ werd maandagochtend bij flat Kikkenstein in Zuidoost onder vuur genomen. Hij raakte daarbij zwaargewond en bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen. De politie heeft een foto van de schutter vrijgegeven en is op zoek naar informatie en mogelijke getuigen.

abderrahim belhadj doodgeschoten, liquidatie belhadj zuidoost, dodenlijst belhadj utrecht, abderrahim belhadj liquidatie amsterdam, doden lijst liquidatie appie
De schutter gekleed in het zwart net na de liquidatie © Politie.nl