De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Geliquideerde man Utrecht moest getuigen inzake 26Koper tegen vermeende moordcommando

De man die woensdagavond werd geliquideerd in Utrecht Overvecht, de 45-jarige Ranko S., stond al enige tijd op een dodenlijst. Hij zou deze week voor een rechter-commissaris verschijnen inzake 26Koper, de zaak tegen de vermeende Utrechtse moordcommando. De dodenlijst die in deze zaak werd gevonden wordt momenteel rustig afgewerkt.

Het is niet de eerste persoon die op de lijst staat die doodgeschoten wordt terwijl de verdachten terechtstaan. Begin mei werd in de flat Kikkenstein in Amsterdam de 29-jarige Abderrahim Belhadj alias ‘Appie’ geliquideerd. Ook hij stond op de dodenlijst gevonden in het onderzoek 26Koper.

De op de Kretadreef geliquideerde Ranko S. was één van de mannen die stiekem werd gefilmd door de verdachten in de zaak 26Koper. De politie liet op een bepaalde moment beelden op televisie zien van mannen die gefilmd waren door het vermeende moordcommando. S. stond ook op die beelden net zoals de in Amsterdam doodgeschoten Belhadj. De laatste werd destijds niet getoond op tv omdat de politie al wist wie Belhadj was.

Uiteindelijk zijn alle personen op beeld geïdentificeerd door de politie. Komende week zou S. als getuige worden gehoord bij de rechter-commissaris in de zaak 26Koper. Of de daders dit wilden voorkomen of dat er een compleet andere reden is voor de liquidatie is vooralsnog niet te zeggen.

De zaak 26Koper draait om de MEGA wapenvondst die werd gedaan in Nieuwegein en de verdenkingen van liquidaties op bestelling. Er zitten in totaal tien verdachten vast in deze geruchtmakende zaak.