© Crime-Nieuws.nl

Gemaskerde criminelen op rooftocht in juwelier takelen bemoeizuchtige man toe met hamer

In Alkmaar hebben gemaskerde criminelen een man toegetakeld met een hamer nadat hij ze stoorde tijdens een rooftocht in een juweler.

De daders sloegen afgelopen nacht rond 2.15 uur toe bij de zaak aan de Hekelstraat. Twee mannen met bivakmutsen sloegen met zware hamers de voordeur in. Vervolgens hebben zij ook in de zaak meerdere vitrines ingeslagen en sieraden buitgemaakt.

Een voorbijganger zag dit allemaal gebeuren en besloot de criminelen aan te spreken. Hij maande ze aan te stoppen. Hierop volgde een schermutseling, waarbij een verdachte met een hamer de man op het hoofd sloeg. Het slachtoffer raakte hierdoor ernstig gewond en is uiteindelijk naar het ziekenhuis overgebracht.

De gemaskerde criminelen renden vervolgens weg naar een klaarstaande motorscooter. Van de motorscooter was de kentekenplaat en achterverlichting afgeplakt. Zij zijn weggereden in de richting van het Verdronkenoord. De politie doet verder onderzoek en roept mogelijke getuigen op om zich te melden.

Er is een signalement van de daders: man 1, tussen 18 en 25 jaar oud, donkergetinte huidskleur, gekleed in een zwart regenpak met fluoriderende strepen op de rug. Het kan zijn dat deze man gewond is aan het gelaat. Man 2, is ongeveer 180 cm, tussen de 18 – 25 jaar oud, lichtgetinte huidskleur en was ook gekleed in een regenpak. De eigenaresse van de juwelierszaak doet aangifte.  Aan de slachtoffers wordt slachtofferhulp aangeboden.