© US Army via Wikimedia Commons

Gemeente Aalsmeer gaat straat vernoemen naar geliquideerde misdaadjournalist Peter R. de Vries

Gemeente Aalsmeer gaat een straat vernoemen naar de geliquideerde misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Dat heeft het college besloten. De Peter R. de Vriesstraat komt bij de televisiestudio’s in Aalsmeer. Volgens de gemeente is dat een zeer passende locatie aangezien De Vries jaren in de televisie-wereld heeft gewerkt. Op het terrein wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk gebouwd en één van de straten zal de naam van de bekendste misdaadjournalist van Nederland dragen. ‘Dit is een mooi eerbetoon aan een bijzondere persoonlijkheid die doorging waar anderen stopten’, aldus burgemeester Gido Oude Kotte.

De misdaadjournalist werd op 6 juli neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat na een uitzending van RTL Boulevard. Op 15 juli is De Vries bezweken aan zijn verwondingen. Het publiek kon eerder deze week afscheid van hem nemen in theater Carré. Een dag later vond er een besloten afscheid plaats voor familie, vrienden en andere bekenden van de misdaadjournalist.

In verband met de liquidatie zitten twee personen vast. Het gaat om de 35-jarige Poolse Kamil E. en de 21-jarige Delano G. uit Rotterdam. G. zou een neef zijn van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’. Naar verluidt kreeg hij 150.000 euro voor de moord op Peter R. de Vries. Een mogelijke opdrachtgever is voor zover bekend nog niet in beeld. Het onderzoek naar de liquidatie op De Vries is in volle gang.