Gevangene gaat viraal na foto met groot voorraad snacks in gevangeniscel

Gevangene gaat viraal na foto met enorme voorraad snacks in gevangeniscel

In een gevangenis in de Verenigde Staten is een gevangene viraal gegaan met een foto van zijn gevangeniscel. Op de foto is te zien dat de cel gevuld is met een enorme voorraad snacks, waaronder zakken chips, snoepjes, koekjes en drankjes.

De gevangene, die anoniem wenst te blijven, vertelde aan de media dat hij zijn geld heeft verdiend door te werken in de gevangenisbakkerij en door te handelen op de zwarte markt. Hij zei dat hij de snacks spaart voor speciale gelegenheden, zoals feestdagen of het bezoek van familie en vrienden.

De foto van de gevangeniscel heeft veel reacties op sociale media gekregen. Sommige mensen vinden het grappig dat de gevangene zo’n luxe leven lijkt te leiden in de gevangenis. Anderen vinden het zorgwekkend dat gevangenen zo gemakkelijk toegang hebben tot snacks en andere ongezonde voedingsmiddelen.

De gevangenisindustrie

De gevangenisindustrie is een miljardenindustrie in de Verenigde Staten. Gevangenissen zijn afhankelijk van inkomsten uit een aantal bronnen, waaronder overheidssubsidies, voedselleveringen, en de verkoop van goederen en diensten aan gevangenen.

Sommige gevangenissen hebben hun eigen winkels waar gevangenen snacks en andere producten kunnen kopen. Deze winkels worden vaak gerund door private bedrijven die winst maken op de verkoop van producten aan gevangenen.

De gevolgen van ongezonde voeding

Ongezonde voeding is een groot probleem in de gevangenis. Gevangenisvoedsel is vaak bedorven, onvoedzaam en een bron van obesitas en andere gezondheidsproblemen.

Gevangene die toegang hebben tot ongezonde snacks en andere voedingsmiddelen, lopen een verhoogd risico op obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen.

Onderliggende problemen

De ongezonde voeding in de gevangenis is een symptoom van onderliggende problemen in het Amerikaanse gevangenissysteem. Gevangenissen zijn overvol en onderbezet, en gevangenen hebben vaak beperkte toegang tot gezondheidszorg en andere diensten.

Om de problemen met ongezonde voeding in de gevangenis aan te pakken, zijn er een aantal maatregelen nodig. Gevangenissen moeten ervoor zorgen dat gevangenen toegang hebben tot gezond voedsel, en ze moeten de toegang tot ongezonde snacks en andere voedingsmiddelen beperken.