Politie zoekt belangrijke getuige met knotje in onderzoek zware mishandeling

De Arnhemse politie is op zoek naar een belangrijke getuige in verband met een zware mishandeling die plaatsvond in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 september op het Velperplein.

Twee mannen van 28 en 30 jaar werden rond 2.15 uur belaagd door een groepje jongemannen. Na een korte woordenwisseling werden ze meerdere malen tegen hun hoofd en lichaam geschopt en geslagen.

Omstanders belden direct het alarmnummer. De politie hield kort daarna vier verdachten aan. De volgende dag zijn nog twee verdachten aangehouden. Woensdagochtend is een zevende man aangehouden. De verdachten hebben een leeftijd tussen de 20 en 26 jaar en zitten nog vast. De twee slachtoffers moesten naar het ziekenhuis om aan hun verwondingen te worden geholpen.

Belangrijke getuige

De politie is nog op zoek naar een belangrijke getuige. Deze getuige is een man van vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar. Hij droeg zijn haar in een knotje, heeft een donkere baard en had een roze polo aan. Hij fietste op een gele herenfiets met voorop een rekje/bagagedrager.

Uit analyse van de bewakingsbeelden blijkt dat deze getuige zelf ook is lastiggevallen door het groepje jongemannen, vlak voordat het groepje de twee latere slachtoffers mishandelde.

Signalement

  • Geslacht: man
  • Leeftijd: vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar
  • Haar: knotje
  • Baard: donker
  • Kleding: roze polo, gele herenfiets met voorop een rekje/bagagedrager

Wie is deze man?

De politie doet een dringende oproep aan deze man om zich te melden. Ook als u deze man kent, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.

U kunt dit doen via het tipformulier op de website van de politie of door te bellen naar 0900-8844. Als u telefonisch contact opneemt, vermeldt u dan zaaknummer 2023402792.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten

Het onderzoek naar de zware mishandeling is nog in volle gang. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.