Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Gevangenisstraf geëist tegen Amsterdammer die ‘de grote man’ was bij runnen wietkwekerijen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een Amsterdammer voor het runnen van meerdere grote wietkwekerijen.

‘Geldelijk gewin, dat was de drijfveer van verdachte achter zijn actieve rol in de gehele hennepketen: telen, drogen, vervoeren en verkopen in het buitenland en opbrengsten incasseren. Hij was geen klein schakeltje of onbenullige pion in dit proces, maar degene die aan de touwtjes trok en de lakens uitdeelde.’ Aldus de officier van justitie voor de rechtbank in Zwolle.

Tegen de 43-jarige Amsterdammer is een gevangenisstraf van 27 maanden geëist. Daarnaast zal justitie een procedure starten om de criminele verdiensten van de verdachte af te pakken. Verder moet de man, als het aan de officier van justitie ligt, schadevergoeding betalen aan de eigenaar van een woning. Deze woning werd door de man gehuurd en is beschadigd door het aanleggen van een wietkwekerij

Volgens het OM was verdachte ‘de grote man’ bij het opzetten en runnen van meerdere wietkwekerijen. Hij huurde locaties voor de wiethokken. Ook had hij de beschikking over de voorwerpen en de apparatuur om wiet te kunnen kweken, die hij op diverse locaties opsloeg. Verder zou hij de verzorgers en de -knippers aan hebben gestuurd en verhandelde hij de geoogste en gedroogde wiet. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.