© YouTube

VIDEO: Bejaarde man geeft toe ‘ja ik ben de beruchte Golden State Killer seriemoordenaar’

Een Amerikaan heeft in een rechtszaal bekend zeker dertien mensen te hebben vermoord.

De 74-jarige Joseph James DeAngelo gaf in de rechtszaal in de stad Sacramento toe de zogenaamde Golden State Killer te zijn. DeAngelo gaf toe meerdere moorden en tientallen verkrachtingen te hebben gepleegd. ‘Ik geef het toe’, zei de bejaarde man tegen de rechter.

Hij bekende onder meer de moord op een docent in 1975. Sindsdien pleegde hij een reeks zware misdrijven zoals overvallen, verkrachtingen en moorden. De voormalig agent begon zijn reeks verkrachtingen in 1976. Een vrouw uit de stad Sacramento werd toen vastgebonden en misbruikt door een gemaskerde inbreker. Het blijkt nu DeAngelo te zijn geweest.

Eerst richtte de seriemoordenaar zich vooral op vrouwen die alleen of met hun kinderen waren. Enige tijd daarna veranderde hij zijn werkwijze en werden ook stelletjes het slachtoffer. De mannen werden vastgebonden en moesten liggen op hun buik. De Golden State Killer stapelde vervolgens borden op hun rug en dreigde beiden te vermoorden als hij het servies zou horen vallen. Vervolgens misbruikte hij de vrouw. De seriemoordenaar zal de rest van zijn leven doorbrengen in de gevangenis.