© crime-nieuws.nl

Gevluchte gewonde met steekwond in nek gezocht na vecht- en steekpartij Amsterdam

De Amsterdamse politie is op zoek naar een man met een steekwond in zijn nek die op de vlucht is geslagen na een vecht- en steekpartij.

In het overdekte winkelcentrum aan het Bezaanjachtplein in Amsterdam heeft op maandagavond een heftige vechtpartij plaatsgevonden, waarbij één persoon gewond is geraakt en een andere persoon is aangehouden. De vechtpartij begon als een conflict tussen twee mannen en liep al snel uit de hand.

Volgens ooggetuigen begonnen de mannen elkaar te slaan en te schoppen, terwijl ze ook nog eens steekbewegingen naar elkaar maakten. Hierbij is één van de mannen in zijn nek gestoken en is daarna weggevlucht uit het winkelcentrum. De andere man, een 46-jarige Amsterdammer, bleef achter op een bankje met een steekwond.

Omstanders alarmeerden de politie, die snel ter plaatse was. De gewonde Amsterdammer werd aangehouden en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Na zijn behandeling is hij overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. De tweede persoon is nog altijd spoorloos. Getuigen hebben een beschrijving gegeven van deze persoon, in de hoop dat de politie hem snel kan vinden.

Het gaat om een man met een licht getinte huidskleur, tussen de 1,80 en 1,85 meter lang en ongeveer 40 jaar oud. Hij heeft een gezet postuur en droeg op het moment van het incident een pet, dikke jas en groene broek. Het is niet duidelijk of deze persoon gewond is geraakt tijdens de vechtpartij en wat zijn aandeel is geweest in dit geweldsincident.

De politie doet momenteel onderzoek naar de zaak en vraagt getuigen zich te melden als zij meer informatie hebben over het incident of de tweede persoon. Het winkelcentrum aan het Bezaanjachtplein is na het incident tijdelijk afgesloten geweest, maar is inmiddels weer geopend voor publiek.