© Crime-Nieuws.nl

Gewapende drugscriminelen gijzelen urenlang bemanning van schip in Franse havenstad na grote drugsvangst

In de Franse havenstad Duinkerken hebben drugscriminelen de bemanning van een schip, waar een partij cocaïne werd gevonden, gegijzeld.

Dat melden Franse media. Zeker tien personen zouden in de nacht van zondag op maandag aan boord zijn gegaan en de bemanning urenlang gegijzeld. De slachtoffers zouden zijn mishandeld door de gewapende criminelen. Eerder werd op 1 oktober een partij cocaïne aangetroffen op het schip. Het ging om 1127 kilogram die door de douane in beslag werd genomen.

Na de urenlange gijzeling vertrokken de gewapende mannen rond 5.00 uur weer met lege handen. Wat hun doel was is niet geheel duidelijk. Volgens een anonieme politiebron zouden ze het gemunt hebben op drugs en geld. Na een doorzoeking van het schip zouden de mannen weer zijn vetrokken. Het ging om personen die Frans en Engels spraken. De politie heeft een onderzoek ingesteld en gezocht naar de verdachten. Deze zijn niet meer aangetroffen.

Het schip waar de gijzeling plaatsvond vaart onder de Liberiaanse vlag en was aangekomen in Duinkerken vanuit Brazilië. De eindbestemming was de haven van Antwerpen waar een lading krijt afgeleverd moest worden. Sinds de drugsvondst ligt het schip ‘Trudy’ in Duinkerken. De oorspronkelijke bemanning is aangehouden op verdenking van drugssmokkel.