Gewonde agent en aanhoudingen na wilde achtervolging met duo op scooter

Op zaterdagavond 12 augustus heeft een incident geleid tot een achtervolging en arrestatie in de omgeving van Zevenhuizen.

Rond 23:30 uur wilde een agent in Leek een scooter met twee personen controleren. De scooterbestuurders negeerden echter het stopteken en gingen er vandoor, wat resulteerde in een gevaarlijke achtervolging.

De achtervolging vond plaats op de Roomsterweg in de richting van Zevenhuizen. Toen een agent ter plaatse kwam als reactie op de achtervolging, negeerde de scooterbestuurder opnieuw een stopteken en reed recht op de agent in, die ternauwernood kon ontsnappen aan een potentieel ongeval. Vervolgens reed de scooter tegen een dienstauto aan, waardoor de scooterbestuurders ten val kwamen.

De twee verdachten, een 47-jarige man uit Drachten en een 24-jarige vrouw uit Leeuwarden, werden onmiddellijk gearresteerd. Ze zijn overgebracht naar het cellencomplex in Groningen voor verder onderzoek.

De betrokken agent heeft aangifte gedaan van het incident. De vrouwelijke verdachte werd aangetroffen met een buitenboordmotor in haar handen toen zij op de scooter zat.

De politie onderzoekt de omstandigheden rondom dit incident en de mogelijke motieven van de verdachten.