© crime-nieuws.nl

Gewonde bij aanslag met explosief in brievenbus, politie zoekt getuigen

De politie onderzoekt een aanslag met een explosief in een brievenbus.

In de vroege ochtend van vandaag, rond 02.55 uur, vond er een schokkende gebeurtenis plaats in een woning aan de Regenboog in Tuitjenhorn. Een onbekende dader heeft een stuk vuurwerk aangestoken en door de brievenbus naar binnen gegooid, wat resulteerde in een explosie. De bewoner die op dat moment in de woonkamer aanwezig was, raakte gewond en er ontstond aanzienlijke schade aan het pand. De politie doet een dringende oproep aan getuigen om zich te melden.

De explosieve kracht van het vuurwerk zorgde voor het springen van diverse ramen in de woning. De bewoner liep verwondingen in het gelaat op door rondvliegend glas. Daarnaast liepen een geparkeerde personenauto voor de woning en de bijbehorende carport schade op als gevolg van de ontploffing. De bewoner heeft meteen aangifte gedaan bij de politie, die nu een onderzoek is gestart naar deze zorgwekkende daad van geweld.

De politie roept nadrukkelijk alle mogelijke getuigen op om zich te melden. Wellicht hebben omwonenden of voorbijgangers iets opgemerkt dat kan bijdragen aan het identificeren van de dader of het achterhalen van de motieven achter deze laffe aanslag. Iedere tip kan van groot belang zijn voor het lopende onderzoek.

Tuitjenhorn, een doorgaans rustige en vredige gemeenschap, is geschokt door deze verontrustende gebeurtenis. Het is belangrijk dat de verantwoordelijke(n) voor deze daad van geweld zo snel mogelijk worden opgespoord en voor het gerecht worden gebracht. De politie neemt deze zaak zeer serieus en zet alle beschikbare middelen in om de dader(s) te vinden.

Mocht u iets hebben gezien of informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. U kunt bellen naar het algemene nummer 0900-8844 of anoniem informatie delen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De politie hoopt dat met de hulp van getuigen deze laffe daad snel kan worden opgelost en dat de bewoner spoedig herstelt van zijn verwondingen. De veiligheid en het welzijn van de inwoners van Tuitjenhorn staan voorop, en gezamenlijk zal er alles aan worden gedaan om dit soort incidenten te voorkomen en aan te pakken.