© Crime-Nieuws.nl

Opvallende en verdachte situatie met taxi leidt naar partij coke, speed en cobra’s

De politie heeft na een opvallende situatie met een taxi een partij coke, speed en cobra’s aangetroffen en in beslag genomen.

In een huis in Veenendaal heeft de politie een schokkende vondst gedaan: zeventien cobra’s, krachtige explosieven, werden aangetroffen. Maar dat was nog niet alles, naast de explosieven werden ook ongeveer een kilo cocaïne en een halve kilo amfetamine gevonden. Vijf personen zijn aangehouden in verband met deze zaak. Deze verdachten werden al geruime tijd in de gaten gehouden door een gespecialiseerd politieteam.

De politie kwam de verdachten op het spoor toen agenten gisteren een taxi opmerkten die eerder betrokken was bij een ander incident. Toen de taxi bij de bewuste woning in Veenendaal arriveerde, ging een man met een tas het pand binnen. Dit deed bij de politie alle alarmbellen rinkelen en ze besloten direct tot actie over te gaan.

De politie benadrukt dat vuurwerk in de afgelopen decennia steeds gevaarlijker en krachtiger is geworden. Het komt steeds vaker voor dat dit soort explosieven tot ontploffing worden gebracht bij woningen, vermoedelijk om mensen onder druk te zetten. Dit is de afgelopen weken helaas ook al gebeurd in Rotterdam.

Het onderzoek naar deze zaak is nog in volle gang en de politie blijft waakzaam bij het bestrijden van georganiseerde criminaliteit en het opsporen van illegale activiteiten. Het ontmantelen van een dergelijke gevaarlijke situatie toont aan hoe belangrijk het werk van de politie is om de veiligheid en het welzijn van de samenleving te waarborgen.