cooked sausage
Photo by mali maeder on Pexels.com

Ouders zwaar ondervoede jongen (10) van slechts 16 kilo aangehouden

De politie in de VS heeft ouders aangehouden voor een zwaar ondervoede jongen (10) die naar verluidt slechts 16 kilo woog.

In de Amerikaanse staat Georgia heeft de politie een stel gearresteerd nadat hun 10-jarige zoon zwaar ondervoed werd gevonden op weg naar een supermarkt om eten te kopen. De schokkende ontdekking werd gedaan nadat het alarmnummer was gebeld en de jongen aan de agenten vertelde dat hij honger had en smeekte om niet terug te hoeven naar zijn ouders.

De jongen, die slechts 36 pond (ongeveer 16 kilogram) woog, werd direct naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van ondervoeding en een lage hartslag. Hij zou ook gebitsproblemen hebben en fysiek misvormd zijn als gevolg van het gedrag van zijn ouders. Op dit moment wordt gemeld dat de jongen stabiel is.

Officier van justitie Marie Broder reageerde geschokt op de situatie en sprak haar onbegrip uit: “Als moeder kan ik dit niet begrijpen. Als mens breekt dit je hart.” Ze beschreef de foto’s van de jongen als “absoluut verschrikkelijk”, maar deze worden uit privacyoverwegingen niet vrijgegeven.

De verdachten, Tyler en Krista Schindley, verschenen voor de rechter, die bepaalde dat ze langer in hechtenis moeten blijven. Lokale zender WANF meldt dat de ouders hun zoon niet voldoende te eten gaven en hem opsloten in zijn slaapkamer, waar hij geen toegang had tot verlichting en toiletpapier. Bovendien werd hij afgeschermd van mensen uit de buurt.

In het huis van de Schindley’s werden nog vier kinderen aangetroffen, die onmiddellijk uit huis zijn geplaatst. Een buurvrouw reageerde geschokt en zei: “Het is verschrikkelijk. Dat iemand zoiets kan doen en dat het ook nog mijn buren zijn, ik vraag me wel af of ik niet beter had moeten opletten.”

De autoriteiten zijn diep bezorgd over deze schrijnende zaak van kinderverwaarlozing en misbruik. Ze benadrukken het belang van het melden van mogelijke gevallen van kindermishandeling om ervoor te zorgen dat kinderen veilig zijn en de hulp krijgen die ze nodig hebben. Het onderzoek naar deze zaak zal doorgaan en de ouders zullen worden geconfronteerd met de gevolgen van hun daden.

Ondertussen zal de gemeenschap steun verlenen aan de geplaatste kinderen en hun best doen om ervoor te zorgen dat dit soort tragedie zich niet herhaalt.