Foto van de plaats delict. © Politie

Vermoedelijke opdrachtgever poging tot moord Kerkdriel aangehouden

De politie heeft een man aangehouden die ervan verdacht wordt de opdrachtgever te zijn van een poging moord in Kerkdriel.

Op 11 april werd een 28-jarige vrouw uit Druten op een camping in Kerkrdriel neergestoken. Na onderzoek werd een dag later in Emmen een verdachte aangehouden voor de steekpartij. Het ging om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is vastgezet en verhoord door de politie.

Uit verder onderzoek van de politie bleek dat de 28-jarige verdachte vermoedelijk in opdracht handelde van een andere man. Deze man, een 39-jarige uit Druten, is vandaag aangehouden. De eerste bevindingen wijzen op een opdracht die in de relationele sfeer is gegeven. 

De twee verdachten zijn ook nog naar voren gekomen in een onderzoek naar een aantal brandstichtingen in Geldermalsen en omgeving van eind februari t/m 10 april van dit jaar. Hierbij is vermoedelijk sprake van verzekeringsfraude. Door verzekeraar Achmea is inmiddels een beloning uitgeloofd voor meer informatie over deze brandstichtingen.

Foto van de plaats delict. © Politie