De politie is naarstig op zoek naar een 35-jarige man uit Letland. Derhalve is hij met naam en toenaam geplaatst op de nationale opsporingslijst. Hij wordt ervan verdacht vorig jaar een vrouw in koelen bloede te hebben doodgeschoten.

Op 25 oktober 2012 werd het slachtoffer, de 39-jarige Tanja Gurskaja, doodgeschoten voor haar villa in Venlo toen ze net haar hond uitliet. De politie heeft na de liquidatie nog in de nabije omgeving gezocht naar de schutter maar dat heeft helaas niet mogen baten.

De politie gaat er vanuit dat een 35-jarige man uit Letland degene is die de trekker heeft overgehaald. De verdachte heet Janis Versinskis en is voortvluchtig. Hij is 12 juli 1977 geboren in de plaats Valmiera en is nu dus 35 jaar oud. Hij is 1.83 lang en heeft donkerblond haar. Klik hier voor foto.

Vermoedelijk was Tanja niet het vermeende doelwit dat dood moest maar haar partner. De schutter heeft daar klaarblijkelijk geen rekening mee gehouden en heeft gewoon de trekker overgehaald zonder “echt” te kijken op wie hij nou schoot. Mei jongstleden is de mogelijke opdrachtgever van de moord al opgepakt. Hij stond op het punt naar het buitenland te vertrekken.