‘Groep die vastzit voor ontvoering 15-jarige in Amsterdam had plannen om ook vriendje te ontvoeren’

De groep die vastzit voor het ontvoeren van een 15-jarige in Amsterdam hadden mogelijk plannen om een vriendje eerder te ontvoeren.

Dat schrijft Het Parool. De politie heeft zeven verdachten opgepakt voor het plannen van de ontvoering van een 15-jarige jongen uit De Pijp op 10 januari 2023. Volgens justitie waren de verdachten eerder van plan om het vriendje van het slachtoffer te ontvoeren, maar dat mislukte.

Aanleiding voor de ontvoering en poging tot ontvoering lijkt een woningoverval te zijn waarbij zeker 200.000 euro en andere waardevolle spullen zouden zijn buitgemaakt. De tieners worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest op één of andere manier.

De verdachten hadden zich zeer professioneel voorbereid op de ontvoering, door onder andere busjes en auto’s te huren, telefoons aan te schaffen en een vakantiehuisje te huren waarvan de ramen waren geblindeerd. Het lijkt erop dat de bedoeling was om het slachtoffer enkele dagen vast te houden en te ondervragen.

Vijf van de zeven verdachten, vier mannen en één vrouw, stonden vrijdagmorgen voor het eerst voor de rechter op een inleidende zitting. Het onderzoek in deze zaak is nog in volle gang.