© Pixabay on Pexels.com

Zoon maffioso Bonnano-familie krijgt levenslang plus 112 jaar voor liquideren eigen vader ‘Sally Daz’

De zoon van een maffioso van de Bonnano-familie heeft levenslang plus 112 jaar cel gekregen voor het liquideren van zijn eigen vader.

De macabere en schokkende zaak heeft geleid tot een levenslange gevangenisstraf voor Anthony Zottola, de zoon van de beruchte Bonanno-misdaadfamilie affiliate, Sylvester “Sally Daz” Zottola. De veroordeling van Anthony komt na een reeks pogingen tot liquidaties op zijn eigen vader, waarbij de maffioso verschillende malen werd neergeschoten, gestoken en geslagen. Het doel van deze gruwelijke daden was om het vastgoedbedrijf van de familie over te nemen.

De daders van het complot waren geen onbekenden voor de maffiawereld. Herman “Taliban” Blanco, Arthur “Feddi Bossgod” Codner, Jason “The Hat” Cummings, Kalik “Dottkom” McFarlane, Himen “A Boggie” Ross, Bushawn “Shelz” Shelton, Julian “Bizzzy” Snipe, Alfredo Lopez en Branden Peterson speelden allemaal een rol bij het voorbereiden en uitvoeren van de moordaanslagen.

De aanklagers noemden de daden van Anthony Zottola “koelbloedig” en de bejaarde Sylvester Zottola had geen idee wie achter de aanslagen zat.

De saga begon toen Zottola Shelton in november 2017 inhuurde om Sylvester en Salvatore te vermoorden. Shelton rekruteerde anderen om te helpen met de moorden, waarvan de eerste poging die maand plaatsvond. In december 2017 drongen drie mannen het huis van Sylvester Zottola binnen en sloegen hem met een geweer op het hoofd, staken hem meerdere keren en sneden zijn keel door. Hij werd in juli 2018 voor zijn huis in het hoofd, de borst en hand geschoten, maar overleefde de aanslag ook.

Het complot was zo uitgebreid dat de daders zelfs een tracker op de auto van Sylvester plaatsten om hem te kunnen volgen en te vinden op het moment van de aanslag. Uiteindelijk werd hij op 71-jarige leeftijd gedood bij een McDonald’s drive-thru, waar hij zijn laatste bestelling plaatste.

Anthony Zottola was ook van plan om zijn broer, Salvatore Zottola, die zijn vader hielp bij het runnen van het bedrijf A&S Maintenance, te doden. Tijdens de zitting richtte Salvatore zich tot zijn broer en zei dat Anthony “alles had in het leven”. “Wat je hebt gedaan met onze vader, met mij en met de hele familie is onvoorstelbaar”, voegde hij eraan toe.

Terwijl de daders hun straf onder ogen zien, zal deze gruwelijke zaak zeker de geschiedenis ingaan als een van de meest angstaanjagende voorbeelden van maffiapraktijken en verraad binnen een familie. Shelton heeft eerder schuld bekend aan aanklachten wegens moordcomplot en moord en wacht op zijn veroordeling. Blanco kreeg 240 maanden gevangenisstraf opgelegd, terwijl Codner 228 maanden gevangenisstraf kreeg. Cummings en Peterson werden respectievelijk veroordeeld tot 204 maanden en 192 maanden. De zoon en opdrachtgever kreeg de hoogste straf van levenslang plus 112 jaar.