Grondstoffen voor productie harddrugs aangetroffen in loods bij woonwagenkamp

De politie heeft in een loods bij een woonwagenkamp in Waalre een partij grondstoffen voor de productie van harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Tijdens een reguliere controle van de gemeente en politie in het gebied in de omgeving van de Broekweg stuitte men op een gascilinder. Er werd een sterke anijslucht geconstateerd wat kan duiden op de productie en/of aanwezigheid van synthetische drugs. Daarop werd besloten om verder onderzoek in te stellen in de het gebied.

Agenten troffen in een loods meerdere jerrycans gevuld met vloeistof aan die gebruikt worden bij de productie van drugs in een lab. Ook ontdekten zij daar attributen zoals gasmaskers, een kookpan en slangen waaruit dezelfde kenmerkende anijsgeur opsteeg. Het feit dat de anijsgeur, de grondstoffen en de genoemde middelen in deze specifieke combinatie zijn aangetroffen duidt sterk op een bestemming voor de productie van synthetische drugs, aldus de politie. De spullen zijn in beslag genomen en de recherche doet verder onderzoek in deze zaak.