© crime-nieuws.nl

Grote drugsbende na onderscheppen Sky en Encro pgp berichten opgerold bij invallen

De politie heeft naar aanleiding van onderschepte Sky en Encro pgp berichten een drugsbende opgerold.

De recherche heeft een grote drugsbende in Leerdam opgerold. Een 56-jarige man uit de stad is dinsdagochtend aangehouden op verdenking van grootschalige productie, handel en transport van (synthetische) drugs, waaronder ketamine en cocaïne.

Een arrestatieteam van de politie heeft de verdachte vroeg in de ochtend opgepakt in zijn woning aan de Fonteinstraat. Tegelijkertijd werden er doorzoekingen verricht in een appartement en bedrijfsruimtes in dezelfde straat. Hierbij is onder andere een drugshond ingezet. In de panden zijn een hoeveelheid drugs, grondstoffen om drugs te maken en een groot aantal telefoons aangetroffen.

De politie had de verdachte al langer in het vizier en onderzocht duizenden chatberichten die waren onderschept via Encro en Sky. Hieruit bleek dat de verdachte zich bezighield met de grootschalige productie van ketamine en de handel en transport van ketamine en vermoedelijk ook cocaïne.

“Uit de analyse van de duizenden chatberichten lukte het de verdachte te identificeren als gebruiker in beide berichtenservers. Hij wordt verdacht van het produceren van ketamine, het verhandelen van drugs en regelen van de transporten”, aldus een rechercheur van de districtsrecherche in Maarssen.

Buurtbewoners hadden bij de wijkagent melding gemaakt van het ontbreken van handel en wandel in de bedrijfsruimtes. Er kwam nauwelijks klandizie. De politie wil met de aanhouding ook richting de buurtbewoners aangeven dat hun onrust serieus wordt genomen.

Er vindt nog financieel onderzoek plaats naar de drugsbende. De verdachte zit vast en wordt verhoord.