Grote drugsvangst in berging en woning bij doorzoeking onderzoek Landelijke Recherche

De politie heeft bij een doorzoeking een grote drugsvangst gedaan. Een verdachte is aangehouden en vastgezet.

Na een grondig onderzoek door de Dienst Landelijke Recherche (Landelijke Eenheid) is afgelopen maandagmiddag een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen in een woning aan de Krugerstraat in Zaandam.

De politieagenten troffen in de betreffende woning een persoon aan, die direct is aangehouden. Bij het doorzoeken van een berging in de woning maakte de politie een opmerkelijke vondst. Er werd maar liefst 10 kilo heroïne, 3 blokken hasj en een hoeveelheid BMK aangetroffen. BMK is een grondstof die wordt gebruikt voor de productie van synthetische drugs.

De aangehouden persoon is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen naar aanleiding van deze drugsvondst.

De ontdekking van deze grote hoeveelheid verdovende middelen en de aanwezigheid van grondstoffen voor synthetische drugs benadrukken de voortdurende inzet van de politie om de handel en productie van drugs aan te pakken. Het onderzoek van de Dienst Landelijke Recherche en de succesvolle actie in Zaandam dragen bij aan de bestrijding van deze illegale activiteiten.

De politie zet zich onverminderd in om de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving te waarborgen en roept het publiek op om verdachte situaties of informatie met betrekking tot drugshandel te melden.