VIDEO: 800 miljoen euro aan blokken cocaïne gepakt in container bananen Italiaanse haven

Beelden van de inbeslagname van ruim 800 miljoen euro aan cocaïne in een Italiaanse haven.

De politie in Italië heeft dinsdag aangekondigd dat ze 2,7 ton cocaïne heeft in beslag genomen die was gesmokkeld in een lading bananen in de haven van Gioia Tauro.

Het is de nieuwste grote drugsvangst in het gebied van Calabrië, waar de autoriteiten hebben geworsteld om de invloed van de georganiseerde misdaadgroep ‘Ndrangheta uit te roeien.

De politie-eenheid Guardia di Finanza zei dat ze de “zeer pure cocaïne”, ter waarde van meer dan €800 miljoen ($880 miljoen), hebben gevonden in koelcontainers die waren verscheept vanuit Ecuador.

De containers waren bestemd voor Armenië en zouden via de Georgische stad Batum gaan. De drugs werden ontdekt in de containers dankzij gespecialiseerde scanners en met behulp van een speurhond genaamd Joel, aldus de politie.

Het is de nieuwste ontdekking van drugs die worden verscheept in fruitcontainers uit Ecuador. De politie meldde dat ze de afgelopen dagen nog eens 600 kilogram cocaïne hebben gevonden.

Gioia Tauro ligt in de zuidelijke regio Calabrië, de thuisbasis van de ‘Ndrangheta, die een van de grootste en machtigste misdaadsyndicaten in Europa is. De misdaadgroep heeft de Siciliaanse maffia overtroffen door de afgelopen decennia tientallen miljarden euro’s aan cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa te transporteren.