Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Man gezocht voor dubbele liquidatiepoging en Mocro Maffia liquidatie bij verstek vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een man die op de Nationale Opsporingslijst staat voor een dubbele liquidatiepoging en een liquidatie, bij verstek vervolgen.

Het gaat om Gerel Palm die al sinds maart 2017 voortvluchtig is. Hij geldt als vuurwapengevaarlijk en staat via Interpol internationaal gesignaleerd. Palm staat al enige tijd ook op de Nationale Opsporingslijst. Voor de gouden tip die leidt tot zijn opsporing en aanhouding is een beloning van 30.000 euro uitgeloofd door de hoofdofficier van justitie.

Uit het onderzoek is gebleken dat Palm als uitvoerder van bepaalde criminele werkzaamheden in verband kan worden gebracht met de criminele groepering rondom Ridouan Taghi, aldus het OM. Palm wordt, naast de dubbele liquidatiepoging in Noordeloos, ook verdacht van het uitvoeren van de liquidatie op spyshop-medewerker Ronald Bakker. Er loopt nog steeds een onderzoek in deze zaak.

De derde pro-formazitting was vandaag in Rotterdam. De eerste zitting vond plaats in juni 2019, daarna in oktober 2019, waarna de zaak is verwezen naar de rechtbank Oost-Brabant vanwege onder andere de link tussen Taghi en Palm. Het OM vindt het belangrijk dat het recht zijn loop krijgt, ook als een verdachte zich aan zijn berechting onttrekt. Daarom wil het OM de zaak bij verstek op 14 januari 2021 inhoudelijk gaan behandelen.