Grote hoeveelheid harddrugs gepakt bij invallen in onderzoek wietkwekerijen in Duitsland

De politie heeft in Emmen aanhoudingen verricht voor grootschalige handel in wiet en harddrugs. De verdachten kwamen in beeld tijdens een onderzoek naar wietkwekerijen in Duitsland.

De zaak kwam aan het rollen tijdens een onderzoek naar de exploitatie van wietkwekerijen in Duitsland. De politie hield in februari vier verdachten aan voor witwassen, het faciliteren van grootschalige kweek van wiet en de productie van en handel in softdrugs. Drie van de vier zitten nog steeds vast.

Tijdens het onderzoek kwamen ook de namen van twee andere verdachten naar boven. De mannen uit Emmen (32 en 28 jaar) stonden in contact met de vier verdachten die al zijn aangehouden. Daarbij speelden gekraakte Encrochat berichten een belangrijke rol. De politie viel dinsdag binnen in Emmen en Nieuw-Weerdinge. Twee personen van 28 en 32 jaar werden bij de actie aangehouden. Een derde verdachte werd in Emmen aangehouden.

Bij de actie is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek en sluit meer aanhoudingen in verband met de georganiseerde drugshandel niet uit.