© Crime-Nieuws.nl

Grote partij afval uit drugslab na tip aangetroffen in bos

De politie heeft na een tip een grote partij afval uit een drugslab aangetroffen in een bos.

In de vroege ochtend van maandag 22 mei 2023 werd in een bosperceel aan de Roosendaalsebaan in Achtmaal een alarmerende vondst gedaan. Op aanwijzing van een voorbijganger trof de politie een grote partij jerrycans aan, vermoedelijk afkomstig van een drugslaboratorium. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart en verzoeken mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving om contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Rond 03.30 uur meldde een oplettende voorbijganger dat hij ongeveer 20 blauwe jerrycans in een nabijgelegen sloot had gezien. Zowel de politie als de brandweer spoedden zich naar de locatie. Daar troffen ze een indrukwekkend aantal jerrycans aan, geschat op zo’n 300 tot 350 stuks. Een aanzienlijk deel van de 20-liter jerrycans was leeg of bevatte slechts restanten van chemicaliën. Enkele jerrycans die in het water lagen, bleken lek te zijn. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om het afval veilig op te ruimen. De politie voert momenteel een (buurt)onderzoek uit en bekijkt of er mogelijk relevante camerabeelden beschikbaar zijn.

Deze dumping is helaas geen op zichzelf staand incident. Het betreft al de 31e drugsdumping van dit jaar in de eenheid Zeeland-West-Brabant. In heel 2022 werden er in dit gebied in totaal 21 dumpingen ontdekt. Dit jaar zijn er al negen drugslaboratoria ontmanteld, terwijl dat er in het hele jaar 2022 slechts 14 waren.

De politie doet een oproep aan getuigen van deze drugsdumping en aan mensen die zondagavond of afgelopen nacht een verdachte bestel- of vrachtwagen hebben gezien in het buitengebied van Achtmaal. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie, zodat zij kunnen helpen bij het onderzoek.

Het dumpen van drugsafval vormt een ernstige bedreiging voor het milieu en de veiligheid van omwonenden. De autoriteiten zetten alles op alles om deze illegale activiteiten te bestrijden en roepen de samenleving op om alert te zijn en verdachte situaties te melden.