Grote partij blokken cocaïne bestemd voor Europa onderschept in Colombia
© Policia Colombia

Grote partij blokken cocaïne bestemd voor Europa onderschept in Colombia

In Colombia is een grote partij blokken cocaïne bestemd voor Europa onderschept.

De politie heeft op 12 juli 2023 1300 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met fruitpulp in het havengebied van Cartagena. De drugs waren verstopt onder de fruitpulp en waren bestemd voor Spanje.

De drugs werden ontdekt door een speurhond, genaamd Afrika. De hond werd naar het containerterrein gestuurd nadat er informatie was binnengekomen dat drugs in een container met fruitpulp verstopt waren. De hond spoorde de drugs op en de politie kon ze in beslag nemen.

De drugs hebben een geschatte straatwaarde van $13 miljoen. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht, maar onderzoekt de zaak verder.

Dit is niet de eerste keer dat de Colombiaanse politie drugs in beslag neemt in een container met fruitpulp. In 2021 werd er ook 1500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met fruitpulp in het havengebied van Cartagena.

De drugshandel is een groot probleem in Colombia. Het land is een belangrijke producent en doorvoerhaven voor cocaïne. De Colombiaanse regering zet zich in om de drugshandel te bestrijden, maar het probleem is groot en complex.