Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

“Jonge Duitse toeriste door zestal verkracht in hotel op Mallorca”

In Spanje is een onderzoek gaande naar een groepsverkrachting van een Duitse toeriste.

Zes toeristen (ook Duits) zijn gearresteerd door de Spaanse politie op verdenking van een groepsverkrachting van een jonge Duitse vrouw op Mallorca. Volgens Spaanse media vond het incident plaats in een hotel in Playa de Palma, in de vroege ochtend van donderdag rond 3.40 uur.

De 18-jarige Duitse vrouw was met een groep vrienden op vakantie op het eiland. Ze ontmoette een van de zes Duitse mannelijke toeristen, die in de twintig waren, in een uitgaansgebied van Playa de Palma, waar ze iets gedronken zouden hebben.

Na hun ontmoeting zouden de twee volgens Spaanse media, zoals Diario.es, naar het hotel van de Duitse man zijn gegaan, waar ze op vrijwillige basis seks hadden. Vervolgens zouden vijf vrienden van de man de kamer zijn binnengekomen. Volgens berichten hebben sommigen van hen de vrouw verkracht, terwijl de anderen instemden en niets deden om het te voorkomen.

De jonge vrouw slaagde er uiteindelijk in om te vluchten en meldde het incident bij de receptie van het hotel. Zowel de receptionist als haar vrienden belden onmiddellijk de Spaanse politie.

De Duitse toeriste werd overgebracht naar een ziekenhuis in Palma, de hoofdstad van de Balearen, voor een medisch onderzoek.

Vijf van de jongeren werden gearresteerd in het hotel en overgebracht naar het hoofdkantoor van de Spaanse politie in Palma, waar ze in afwachting zijn van hun proces op zaterdag. Op vrijdagochtend werd nog een andere Duitse toerist aangehouden. De zaak wordt onderzocht door de Eenheid Familie en Vrouwen (UFAM) van de Spaanse Politie.