VIDEO: Duizenden wietplanten in beslag bij oprollen kwekerij met productiecapaciteit miljoen euro wiet

VIDEO: Duizenden wietplanten in beslag bij oprollen kwekerij met productiecapaciteit miljoen euro wiet

Beelden van een actie in Spanje inzake grootschalige hennepteelt. Hierbij zijn onder meer duizenden wietplanten aangetroffen.

De Guardia Civil van Valencia heeft op 31 mei 2023 twee mannen gearresteerd voor het runnen van een grootschalige hennepkwekerij in een stad in de comarca van La Safor. De mannen, van 60 en 24 jaar oud en van Oostenrijkse nationaliteit, werden gearresteerd in de kwekerij, die verborgen was in een oude industriële loods in het stadscentrum.

De kwekerij was in staat om meer dan 5000 cannabisplanten in verschillende groeistadia te produceren, wat de smokkelaars verzekerde van continue oogsten gedurende het hele jaar. De complexe installatie, die de planten in continu groei hield, was uitgerust met de nieuwste technologie en toonde de hoge kwalificatie van de verzorgers, zowel in de zorg als in de installaties die voor dit doel waren vervaardigd. Ze slaagden erin om elektriciteit te verkrijgen door rechtstreeks aan te sluiten op het driefasige net om de hele productie te kunnen bevoorraden, en ze handelden op dezelfde manier met water.

De toegangsdeur tot de kwekerij was verborgen achter een kast om ontdekking door derden te voorkomen. Binnen hadden de smokkelaars meer dan 600 vierkante meter aan installaties met al het materiaal voor de productie, oogst en drooglegging van de illegale stof.

Na het verzamelen van alle bewijzen en/of nodige bewijzen gingen de agenten over tot de inval en inbeslagneming van het onroerend goed. Ze namen 4.757 marihuanaplanten (met een gewicht van 287 kilogram) in beslag, verdeeld over verschillende zones.

De installatie was uitgerust met de nieuwste technologie, waaronder hogedrukverlichting, koolstofdioxide-injectoren, luchtbevochtigingssystemen, luchtafzuigingssystemen en automatische bewateringssystemen. De smokkelaars gebruikten ook een geavanceerd beveiligingssysteem met camera’s en alarmen om de kwekerij te beschermen tegen indringers.

De kwekerij was in staat om een ​​aanzienlijk bedrag aan marihuana te produceren, met een geschatte straatwaarde van meer dan 1 miljoen euro. De smokkelaars riskeerden een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar voor hun misdaden.

Deze inval is een belangrijke stap in de strijd tegen de drugshandel. De Guardia Civil is vastbesloten om degenen die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van illegale drugs te arresteren en te vervolgen.


Hier zijn enkele aanvullende details over de inval:

  • De kwekerij was verborgen in een oude industriële loods in het stadscentrum.
  • De kwekerij was uitgerust met de nieuwste technologie, waaronder hogedrukverlichting, koolstofdioxide-injectoren, luchtbevochtigingssystemen, luchtafzuigingssystemen en automatische bewateringssystemen.
  • De smokkelaars gebruikten ook een geavanceerd beveiligingssysteem met camera’s en alarmen om de kwekerij te beschermen tegen indringers.
  • De kwekerij was in staat om een ​​aanzienlijk bedrag aan marihuana te produceren, met een geschatte straatwaarde van meer dan 1 miljoen euro.
  • De smokkelaars riskeerden een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar voor hun misdaden.
  • Deze inval is een belangrijke stap in de strijd tegen de drugshandel. De Guardia Civil is vastbesloten om degenen die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van illegale drugs te arresteren en te vervolgen.