© OM

Grote partij blokken cocaïne en 1,5 miljoen euro cash gepakt in Rotterdam na ‘hack’ Sky ECC PGP

In Rotterdam heeft de politie bij doorzoekingen na de hack van Sky ECC een grote partij cocaïne en 1,5 miljoen euro cash aangetroffen.

Naar aanleiding van informatie uit onderzoek Argus vielen agenten eerder deze week meerdere panden in Rotterdam binnen voor doorzoekingen. Op maandag 8 maart werden drie mannen (21, 43, en 53 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats na langdurig onderzoek aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Na de aanhouding kwam de politie uit bij de vierde verdachte, een 45-jarige man uit Rotterdam. In zijn woning trof de politie 75 kilo cocaïne, 1.5 miljoen euro en een vuurwapen aan. De spullen zijn in beslag genomen. Hij wordt verdacht van drugshandel, witwassen en vuurwapenbezit. De vier verdachten zijn 11 maart door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten.

De zes verdachten die afgelopen woensdag zijn aangehouden blijven ook 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag beslist. De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 28 tot en met 55 jaar en komen uit Rotterdam, Rozenburg, Dordrecht en Capelle aan den IJssel. Zij worden verdacht van corruptie, handel in verdovende middelen, vuurwapenbezit en deelname aan een criminele organisatie. De onderzoeken zijn beide nog in volle gang en de recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het onderzoek Argus draait om het kraken van versleutelde communicatie. De politie heeft naar eigen zeggen Sky ECC weten te hacken en zodoende toegang gekregen tot honderden miljoenen berichten van gebruikers. In België en Nederland zijn eerder deze week in verband hiermee invallen verricht bij grote politieacties. Sky ECC zelf ontkent te zijn gehackt en zegt dat het gaat om nepversies die door resellers op de markt zijn gebracht.

© OM