‘PGP-aanbieder Sky ECC gekraakt door politie’, invallen in 200 panden Antwerpen

Er is mogelijk opnieuw een aanbieder van PGP-toestellen gekraakt. Het zou gaan om Sky ECC.

Volgens Belgische media heeft de Belgische politie in samenwerking met de Nederlandse autoriteiten de PGP-aanbieder weten te kraken. Hoe de PGP-aanbieder zou zijn gekraakt is niet bekend. Ook is niet bekend of het systeem of alleen bepaalde telefoons mogelijk zijn binnengedrongen door specialisten van de politie. De Belgische autoriteiten gaan morgen meer bekend maken omtrent de actie. Of er daadwerkelijk sprake is van een hack zoals het geval was bij Encrochat valt nog te bezien.

De Belgische politie heeft in verband met de vermoedelijke hack vanochtend een grote actie verricht. In de regio Antwerpen zijn 1500 agenten binnengevallen in 200 panden. Het gaat om een groot onderzoek naar internationale drugssmokkel. De verdachten kwamen in beeld nadat agenten naar verluidt live mee konden lezen met de PGP-berichten op Sky ECC toestellen.

Het is niet de eerste keer dat een PGP-aanbieder gekraakt wordt door de politie. In juli vorig jaar werd bekendgemaakt dat Encrochat al enige tijd gehackt was door de politie. Hierdoor kon de recherche maandenlang live meelezen. Dit leidde onder meer tot een groot aantal strafzaken die onder meer draaien om drugssmokkel gelinkt door justitie aan ‘Piet Costa’ en de martelcontainers in Wouwse Plantage. Eerder werden Ennetcom en PGP Safe gekraakt door de politie.