Grote partij blokken cocaïne verstopt in tonijn onderschept in Marokko

In Marokko is een grote partij cocaïne verstopt in tonijn onderschept. Er is onderzoek gaande naar de drugssmokkel.

Een internationaal crimineel netwerk dat betrokken is bij het smokkelen van cocaïne via maritieme containers is volgens een woordvoerder ontmaskerd door de prefectuur van de gerechtelijke politie van Tanger. Het onderzoek, onder toezicht van het bevoegde parket, heeft als doel alle leden van deze criminele organisatie te identificeren, zowel in het land van herkomst als in het eindbestemmingsland.

De inbeslagname van een koelcontainer uit Ecuador in de haven van Tanger Med heeft geleid tot de ontdekking van de verborgen cocaïne in de viszending. De lading was zorgvuldig verpakt in de ingewanden van tonijn en wordt momenteel nog geëxtraheerd voordat deze wordt gewogen.

De operatie werd uitgevoerd door de veiligheidsdiensten en de douane in samenwerking met de gerechtelijke politie van Tanger. Het onderzoek wordt nu voortgezet om alle betrokkenen bij deze illegale activiteiten te identificeren en te arresteren.

Dit onderzoek wordt ook gecoördineerd met de Nationale Centrale Bureaus van INTERPOL om te voorkomen dat deze criminele organisatie opereert op internationaal niveau. Het is nog niet bekend hoeveel mensen er betrokken zijn bij deze operatie.