Man neergeschoten bij schietpartij in Muiden, politie zoekt getuigen

De politie onderzoekt een schietpartij op Koningsdag in Muiden.

Op Koningsdag heeft er in Muiden een schietincident plaatsgevonden waarbij een man gewond is geraakt. De politie ontving rond 18.00 uur meerdere meldingen van het incident dat plaatsvond op of nabij de Herengracht. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door hulpverleners en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. De man was aanspreekbaar en werd geopereerd aan zijn verwondingen.

De politie heeft kort na het incident een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat om een 28-jarige man die werd opgepakt in een woning aan de Weesperstraat. Vrijdagochtend werd nog een tweede verdachte, een 31-jarige man, aangehouden in verband met het incident.

De politie is een onderzoek gestart naar het schietincident en de betrokkenheid van de verdachten daarbij. Getuigen van het incident worden opgeroepen om zich te melden bij de politie en eventueel beeldmateriaal te delen. De politie hoopt op deze manier meer informatie te verzamelen over wat er precies is gebeurd.