Grote ravage na explosie bij sporthal Amsterdam, recherche zoekt getuigen

Bij een explosie in Amsterdam is een grote ravage ontstaan.

Op woensdagochtend 9 augustus heeft zich een explosie voorgedaan in een sporthal aan de Johan Huizingalaan in West. Gelukkig raakte niemand gewond tijdens het incident. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op om informatie te delen.

Bewoners in de omgeving van de Johan Huizingalaan werden rond 05.50 uur opgeschrikt door meerdere harde knallen. Een nog onbekend explosief veroorzaakte aanzienlijke schade aan het gebouw, waarbij ramen en kozijnen uit het pand sprongen. De politie kwam ter plaatse, zette het gebied af en forensisch onderzoeksspecialisten en experts van het Teamleider Explosievenverkenning (TEV) voerden onderzoek uit. Uit het onderzoek blijkt dat kort voor de explosie een persoon rennend in de richting van het Sierplein is gezien.

De recherche is actief bezig met het onderzoek en roept getuigen op om hun informatie te delen. Iedereen die iets heeft gezien of gehoord rond het tijdstip van de explosie wordt verzocht contact op te nemen met de autoriteiten om te helpen bij het oplossen van deze zaak.