Grote som geld en drugs aangetroffen in vakantiewoning op camping, politie zoekt getuigen

De politie heeft in een vakantiewoning op een camping een grote som geld en drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Op een camping aan de Batterijweg in Brielle is afgelopen zaterdagochtend een tas gevonden met daarin een grote som geld en wit poeder, vermoedelijk cocaïne. De tas met vermoedelijke drugs en het geld zijn in beslag genomen en de Forensische Opsporing heeft onderzoek gedaan in de vakantiewoning.

Het is geen uitzondering dat criminelen vakantieparken gebruiken om redelijk anoniem te werk te gaan. Deze tas met geld en vermoedelijk drugs laat zien dat ook in deze regio ondermijnende criminaliteit op vakantieparken kan voorkomen. In de tas zat bijna 50.000 euro en bijna een halve kilo wit poeder, vermoedelijk cocaïne. Er is nog niet vastgesteld van wie de tas was. Er zijn tot nu toe nog geen aanhoudingen verricht.

De politie heeft laten weten dat vakantieparken vaak gebruikt worden door criminelen voor het plegen van misdrijven, zoals drugshandel, witwassen van geld en illegale prostitutie. Ook de gemeente Brielle is op de hoogte van deze problematiek. Zij werkt samen met de politie en andere partners om deze ondermijnende criminaliteit aan te pakken en te voorkomen.

De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de tas en wie de eigenaar ervan is. Zij roepen eventuele getuigen op om zich te melden.