© Pexels

Nederlanders met 150.000 euro buit plofkraak geldautomaat gepakt na achtervolging Duitsland

De Duitse politie heeft Nederlanders gepakt met ruim 150.000 euro buit na een plofkraak op een geldautomaat.

Twee Nederlandse mannen van 25 en 27 jaar oud zijn opgepakt in Duitsland op verdenking van een plofkraak op een geldautomaat in Bad Homburg. Bij de kraak zouden ze meer dan 150.000 euro hebben buitgemaakt. De verdachten worden ook beschuldigd van poging tot moord en het veroorzaken van een explosie met vaste explosieven.

De politie begon de achtervolging van de “sterk gemotoriseerde vluchtauto” nadat de kraak had plaatsgevonden en er een melding binnenkwam. De auto doorbrak een politieblokkade, maar werd uiteindelijk tot stoppen gebracht door middel van zogenaamde stopsticks. Na een korte achtervolging te voet werd een van de verdachten aangehouden en het gestolen geld in beslag genomen. De andere verdachte werd later opgepakt tijdens zoekacties in Utrecht en Amsterdam.

De verdachten worden zondag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Frankfurt, die zal beslissen over hun aanhouding voor onderzoek. De Nederlandse politie heeft op verzoek van het Duitse Openbaar Ministerie ook zoekacties uitgevoerd in Utrecht en Amsterdam, maar er is nog geen informatie bekendgemaakt over de resultaten van deze operaties.