Hagenaars gepakt met geld en wiet

Donderdag jongstleden zijn op de Breedstraat in Den Haag vijf mannen aangehouden op verdenking van witwassen en handel in wiet. Bij de mannen werd een geldbedrag van 20.000 euro en 5,5 kilogram wiet aangetroffen. Het geld en wiet zijn in beslag genomen.

Rond 12.30 uur reed een politieagent op de Breedstraat toen hij ter hoogte van een bepaalde pand een sterke wietgeur rook. Daarop besloot hij poolshoogte te gaan nemen en besloot op basis van zijn bevindingen versterking aan te vragen. Op datzelfde moment kwamen twee mannen naar buiten die de agent toestemming gaven om in één van de auto’s die in de garage stond te kijken.

Bij doorzoeking van het voertuig werd een geldbedrag van ruim 20.000 euro aangetroffen. De eigenaar van de auto, een 36-jarige Hagenaar, is daarop aangehouden. Bij verdere doorzoeking werd in een andere auto 5,5 kilogram wiet gevonden. Hierop werden alle aanwezige mannen aangehouden. De politie onderzoekt nu de rol van de opgepakte mannen. Twee lijken slechts toevallig aanwezig te zijn geweest. Zij zijn in afwachting van het onderzoek in vrijheid gesteld. De overige verdachten zijn in verzekering gesteld.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl