“Half miljoen cash per toeval gevonden in poef broer doodgeschoten kopstuk motorclub No Surrender”

Half miljoen cash verstopt in poef gevonden bij broer doodgeschoten kopstuk motorclub No Surrender.

De jongere broer van de in 2015 doodgeschoten Amsterdammer Brian Dalfour, voormalig voorman van motorclub No Surrender, wordt vervolgd voor witwassen.

Dat schrijft Het Parool. Bij de 41-jarige Eugenio Dalfour werd door de recherche ruim 9 ton aan contant geld aangetroffen, waarvan een half miljoen euro verstopt zat in een poef met een hydraulisch luik.

Het geld werd ontdekt na een Automatic Number Plate Recognition (ANPR)-hit op 8 februari op de snelweg. In de auto werd een tas met 80.000 euro gevonden. Na de vondst werd de woning van Eugenio doorzocht en daar trof de politie meer contant geld aan, evenals dure horloges en merkkleding. Opvallend was de ontdekking van bijna een half miljoen euro onder een hydraulisch luikje in een poef.

In totaal heeft de politie bij Eugenio Dalfour bijna 900.000 euro in beslag genomen. Dit heeft geleid tot de aanklacht van witwassen. Deze zaak volgt op de gewelddadige dood van zijn broer Brian Dalfour en medecrimineel Muljaim Nadzak op 14 oktober 2015 in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. Deze fatale gebeurtenis wordt vermoedelijk toegeschreven aan een uit de hand gelopen ripdeal, waarbij een groep Nederlanders mogelijk probeerde de Belgen van hun geld te beroven tijdens een drugsdeal.