© crime-nieuws.nl

Handelaar in- en verkoop vrachtwagens door FIOD aangehouden voor belastingfraude

De FIOD heeft in Arnhem een handelaar in vrachtwagens aangehouden op verdenking van belastingfraude.

Op maandag 24 april heeft de FIOD een 63-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van fraude met omzetbelasting. Het onderzoek begon na een boekenonderzoek door de Belastingdienst naar de onderneming van de verdachte, die zich bezighield met de in- en verkoop van vrachtwagens.

Het onderzoeksteam van de FIOD vermoedt dat de man te weinig omzetbelasting heeft afgedragen en opzettelijk geen of onjuiste aangiften heeft ingediend. Het precieze nadeel voor de staat moet nog worden vastgesteld, maar wordt geschat op enkele tonnen. Na verhoor is de verdachte heengezonden, maar er is wel beslag gelegd op zowel digitale als fysieke administratie die tijdens de doorzoeking van zijn woning is aangetroffen.

Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket, dat gespecialiseerd is in de bestrijding van financiële criminaliteit. Het onderzoek zal zich nu verder richten op het verzamelen van bewijsmateriaal en het vaststellen van de omvang van de fraude.

Belastingfraude is een ernstig vergrijp dat de Nederlandse staat veel geld kost. De FIOD en Belastingdienst werken daarom intensief samen om fraude op te sporen en te bestrijden. Personen die zich schuldig maken aan belastingfraude kunnen rekenen op een strafrechtelijke vervolging en kunnen veroordeeld worden tot gevangenisstraf en/of een geldboete.