Helikopter in de lucht en schietende agenten bij aanhouding vluchtende verdachten

De politie heeft bij de aanhouding van een aantal verdachten geschoten en een helikopter ingezet.

In de vroege ochtend van vrijdag 28 april heeft de politie op de Ravensbergseweg in Reeuwijk vier mannen op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak. De daders werden door de politie gevolgd nadat zij de woning hadden verlaten. De mannen hadden bivakmutsen op en waren gewapend met een honkbalknuppel. Bij het zien van de politie hebben zij hun buit achtergelaten en zijn ze gevlucht.

De politie zette alles op alles om de inbrekers te pakken en schakelde zelfs een helikopter in om de omgeving af te zoeken. Uiteindelijk werden twee van de verdachten in het water aangetroffen. Met behulp van de politie werden zij op de kant getrokken en gearresteerd. De derde verdachte verzette zich hevig bij zijn arrestatie en een agent werd hierbij geslagen. Om de situatie onder controle te krijgen, werd een waarschuwingsschot gelost en werd een verdachte met een stroomstootwapen getaserd.

De politie trof inbrekerswerktuig aan bij de verdachten en nam ook de auto waarin zij waren aangekomen in beslag. De verdachten, drie mannen uit Gouda van 23, 23 en 25 jaar oud en één man van 24 jaar uit Eindhoven, zitten momenteel vast en worden ondervraagd.

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen bij deze aanhoudingen en hebben de agenten adequaat kunnen handelen. Het is belangrijk dat de politie snel en kordaat optreedt tegen inbrekers om de veiligheid in de buurt te waarborgen. De politie heeft haar werk goed gedaan en heeft ervoor gezorgd dat deze criminelen niet nog meer schade hebben kunnen aanrichten.