Vogelpoep leidt tot jaren gevangenisstraf voor gewapende overval Rotterdam

Twee mannen zijn door vogelpoep veroordeeld tot jaren cel voor een overval in Rotterdam.

Een gewapende overval op een woning in Rotterdam Nesselande in april vorig jaar heeft eindelijk geleid tot de veroordeling van twee verdachten. Het slachtoffer werd vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen, terwijl de overvallers er met een bankpas, telefoons en andere waardevolle spullen vandoor gingen. Na een intensief onderzoek van het overvallenteam zijn de daders opgespoord en voor de rechter gebracht.

Het overvallenteam heeft grondig werk geleverd door de plaats delict te onderzoeken, camerabeelden veilig te stellen en getuigen te spreken. Een opmerkelijke ontdekking was het vinden van vogelpoep op het dak van een auto, wat uiteindelijk leidde naar een van de verdachten. Deze unieke vondst heeft het onderzoek een belangrijke wending gegeven en heeft uiteindelijk geleid tot de identificatie van de daders.

De tweede verdachte kwam in beeld door verschillende opsporingsmethoden en was onder andere te zien tijdens het pinnen bij een geldautomaat. Na een zorgvuldig onderzoek is de rechter tot een uitspraak gekomen: de verdachten zijn veroordeeld tot vier jaar celstraf en moeten het slachtoffer een schadevergoeding betalen.

Het is een mooi resultaat na een intensief onderzoek, waar de rechercheurs en vooral de bewoners heel blij mee zijn. Dit laat zien dat met zorgvuldig en gedegen politiewerk, de daders van een misdrijf kunnen worden opgespoord en gestraft. Wie had gedacht dat vogelpoep op een auto de sleutel zou zijn tot het oplossen van deze gewelddadige overval? Dankzij de inzet van het overvallenteam is de rust teruggekeerd in Nesselande.