Hersenschudding voor politieagent na hevig geweldsincident

Een politieagent heeft bij een geweldsincident een hersenschudding opgelopen.

In de vroege ochtend van zaterdag 20 mei werden politieagenten in Utrecht geconfronteerd met hevig geweld tijdens het reageren op een hulpverzoek van omwonenden in de F. Koolhovenstraat. Een agent raakte bij het incident gewond en liep een hersenschudding op. Twee verdachten zijn na het incident aangehouden.

Artikel:
Zaterdagochtend omstreeks 06.30 uur werden politieagenten opgeroepen om te reageren op een woning in de F. Koolhovenstraat, waar de spanningen tussen buurtbewoners dusdanig hoog waren opgelopen dat politie-interventie noodzakelijk werd geacht. De politie slaagde erin de gemoederen te bedaren die waren ontstaan door een burenruzie. Echter, omstreeks 10.00 uur werd de politie opnieuw verzocht ter plaatse, waarna de situatie volledig escaleerde.

Bij dit incident werd een 31-jarige man, tevens bewoner van de betreffende woning, gearresteerd nadat hij verhaal wilde halen bij enkele buren. De man was compleet buiten zinnen en viel de twee agenten aan die hem wilden aanhouden. Hierbij trapte hij herhaaldelijk tegen het hoofd van een van de agenten. Een 57-jarige medebewoner probeerde vervolgens de aanhouding van de 31-jarige verdachte te belemmeren. Na een moeizame confrontatie wisten de agenten uiteindelijk de situatie onder controle te krijgen en werden beide betrokkenen gearresteerd.

De 31-jarige verdachte wordt beschuldigd van poging tot doodslag en zal maandag 22 mei worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen voor verhoor. De 57-jarige verdachte is na verhoor vrijgelaten, maar zal wel worden aangeklaagd wegens belemmering van de aanhouding.

De aangevallen agent heeft aangifte gedaan tegen de 31-jarige verdachte en raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Hij liep een hersenschudding op en zal verder medisch worden behandeld.

De politie doet verder onderzoek naar het incident en zal een proces-verbaal opmaken tegen de 57-jarige verdachte. De exacte toedracht van de burenruzie en de aanleiding tot het geweld worden nog nader onderzocht.

Dergelijke geweldsincidenten tegen politieagenten zijn ernstige overtredingen en de politie zal alles in het werk stellen om de veiligheid van hun personeel en de openbare orde te handhaven.