© Crime-Nieuws.nl

Inbrekers na mishandelen 86-jarige slachtoffer op heterdaad betrapt en aangehouden

De politie heeft inbrekers op heterdaad betrapt na het mishandelen van een 86-jarige slachtoffer.

In de vroege uren van zondagochtend zijn twee verdachten van een inbraak aangehouden in een woning aan de Rechte Zandweg in Dordrecht. Het incident nam een gewelddadige wending toen één van de inbrekers de 86-jarige bewoner aanviel en hem verwondde voordat de arrestatie plaatsvond.

De bejaarde bewoner ontdekte zondagochtend dat er aan de achterzijde van zijn huis een raam en een deur waren vernield. Vermoedend dat er was ingebroken, begaf hij zich naar het dichtstbijzijnde politiebureau om aangifte te doen. Twee agenten vergezelden hem naar zijn woning om de schade vast te leggen en de aangifte op te nemen.

Terwijl de agenten nog buiten waren, betrad de bewoner zijn huis waar naar verluidt de inbrekers zich nog bevonden. In de woning stuitte de bejaarde man op één van de inbrekers, die hem direct meerdere harde klappen op het hoofd toebracht. Ondertussen werd de andere verdachte in de tuin gearresteerd. De inbreker binnenshuis probeerde aanvankelijk te ontkomen via de voorzijde, maar werd uiteindelijk ook in de kraag gevat. De verdachten zijn geïdentificeerd als een 50-jarige man uit Rotterdam en een 51-jarige man uit Den Haag.

De bewoner liep verwondingen op aan zijn gezicht door de aanval en werd met een bebloed gezicht aangetroffen. Hij werd onmiddellijk verzorgd door hulpdiensten en naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Zijn huidige toestand is niet bekend, maar hij ontvangt naar verwachting de benodigde medische zorg.

De politie heeft de zaak in onderzoek en zal verdere details vrijgeven zodra deze beschikbaar zijn. In de tussentijd roept de politie getuigen op zich te melden en eventuele relevante informatie te verstrekken die kan bijdragen aan het onderzoek.

Inbraken zijn traumatische ervaringen die een ernstige inbreuk maken op de privacy en veiligheid van de slachtoffers. De politie benadrukt het belang van preventieve maatregelen, zoals het goed beveiligen van woningen en het melden van verdachte situaties in de buurt. Tevens is het van groot belang om tijdens dergelijke situaties voorzichtig te handelen en de persoonlijke veiligheid niet in gevaar te brengen.

Het politieonderzoek naar de inbraak en de gewelddadige confrontatie loopt nog. De verdachten zullen naar verwachting worden voorgeleid aan de rechterlijke autoriteiten, waar zij verantwoording zullen afleggen voor hun daden.