Horloges, drugs en veel geld gepakt bij inval Amsterdam na onderschepping postpakketten vol met drugs

De Amsterdamse politie heeft geld, horloges en drugs gepakt bij een inval na onderschepping van meerdere postpakketten met drugs.

Het onderzoek werd gestart nadat het Post Interventie Team (PIT) meerdere postpakketten met drugs wist te onderscheppen. Dit leidde uiteindelijk naar een 36-jarige verdachte uit Amsterdam. De politie kwam op dinsdag in actie en heeft een inval verricht en een woning doorzocht.

Het Post Interventie Team is een gespecialiseerd team van de politie dat zich richt op misbruik van de legale post- en koeriersdiensten door personen die drugs over de wereld versturen tegen te gaan. Dit gebeurt onder andere door controles op de postsorteercentrums, publiek private samenwerking, strafrechtelijke onderzoeken en het opwerpen van barrières, aldus een woordvoerder.

Tijdens de doorzoeking zijn onder andere verdovende middelen, een groot geldbedrag, verschillende digitale gegevensdragers, luxe horloges en andere luxe goederen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte maakte voor de verzending hiervan, misbruik van een kwetsbaar persoon.