Identiteit door politie vastgesteld van lichaam gevonden in IJsselmeer

De identiteit van de overleden persoon die gisteren in het IJsselmeer werd aangetroffen, is vastgesteld door de politie.

Het blijkt te gaan om een 55-jarige man uit Duitsland. De man raakte vermist op zaterdagmiddag 13 mei nadat hij tijdens het varen overboord sloeg.

Het incident vond plaats rond 15.30 uur toen de man aan het zeilen was op het IJsselmeer in gezelschap van een andere opvarende. Tijdens het reven van het zeil werd hij geraakt door de giek en viel hij in het water. Ondanks de poging van de andere opvarende om hem te redden, slaagde hij er niet in de man te bereiken.

Direct na de melding startte de politie in samenwerking met de KNRM, brandweer, Kustwacht en Rijkswaterstaat een grootschalige zoekactie. Op zondagavond 14 mei, rond 19.00 uur, vond het Landelijk Team Onderwaterzoekingen het lichaam van de man in het IJsselmeer, met hulp van de vrijwilligers van Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD). Het ondersteuningsteam van de Landelijke Eenheid heeft vervolgens het lichaam geborgen.

Uit het onderzoek van de recherche is gebleken dat het hier gaat om een noodlottig ongeval. De politie beschouwt de zaak dan ook als afgerond. De familie van de overleden man is inmiddels op de hoogte gesteld van het tragische voorval.

Dit trieste incident benadrukt opnieuw het belang van veiligheid op het water en het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen tijdens recreatieve activiteiten. Het is van essentieel belang om altijd alert te blijven en de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen, met name bij het beoefenen van watersporten.