Illegale rijdende kapsalon in busje ontdekt tijdens zoektocht naar gewapende overvallers

De politie heeft bij een zoektocht naar gewapende overvallers in Den Haag, per toeval een illegale rijdende kapsalon in een busje ontdekt.

Op woensdagavond kwam bij de politie rond 20.10 uur melding binnen dat vier mannen een gewapende overval zouden hebben gepleegd op een supermarkt aan de Beatrijsstraat. Onder bedreiging van een steek- en vuurwapen maakten zij een geldbedrag buit en vluchtten vervolgens in de richting van de Jan van Rodestraat. De politie startte na de overval direct een onderzoek en agenten zijn op zoek gegaan naar de overvallers.

Op de Jan de Weertstraat troffen de agenten een bus aan waar mogelijk de verdachten zich in schuil hielden. Met een zogeheten uitpraatprocedure zijn de inzittenden van de bus uit het voertuig gehaald. Bij deze procedure maakt de politie gebruik van getrokken wapens, omdat er bij de verdachten mogelijk een vuurwapen in het spel is. Al snel bleek het niet om de verdachten van de overval te gaan, maar om een paar mannen die een illegale kapsalon runden vanuit de bus. De namen van de inzittenden zijn genoteerd en er wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt ten behoeve van de gemeente.

Korte tijd later hield de politie op de Melis Stokelaan alsnog drie verdachten aan die mogelijk betrokken waren bij de overval. Het gaat om twee Hagenaars van 20 en 17 jaar oud en een 20-jarige ut Zoetermeer. Het drietal zit vast en wordt verhoord. De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte, die net als de andere mannen in het donker gekleed was. Het onderzoek naar de gewapende overval is in volle gang.