© crime-nieuws.nl

Twee gevluchte mannen gezocht na schietpartij bij Maassilo in Rotterdam

De politie onderzoekt een schietpartij bij de Maassilo in Rotterdam en zoekt twee gevluchte mannen.

Rotterdam – Zondagochtend omstreeks 6.00 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden bij de Maashaven ZZ, in de buurt van de Maassilo. Volgens getuigen is er op de grond geschoten, maar gelukkig raakte niemand gewond. Na het schieten zijn twee mannen weggerend. De politie is een onderzoek gestart naar de daders en de omstandigheden van het incident en roept getuigen op om contact op te nemen en eventuele beelden of informatie te delen.

Getuigen melden dat het schietincident begon als een ruzie, waarna er op de grond werd geschoten. Vervolgens sloegen twee mannen op de vlucht. De daders worden omschreven als donkergetinte mannen, waarvan één gekleed in een zwart Adidas T-shirt met witte strepen op de mouw en de andere persoon in een groen shirt. Beide verdachten zouden zijn weggerend in de richting van de Putselaan en de Sint Andriesstraat. Ondanks de inzet van politieagenten die in omliggende straten hebben gezocht, zijn er geen verdachten aangetroffen die aan het signalement voldeden.

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld naar het schietincident en is op zoek naar getuigen die mogelijk beelden hebben gemaakt van de ruzie en/of het schieten. Het delen van dergelijke beelden of het verstrekken van andere informatie kan van groot belang zijn voor het onderzoek.

Schietincidenten brengen altijd een ernstig risico met zich mee voor de veiligheid van mensen in de omgeving. De politie benadrukt dan ook het belang van het melden van dergelijke incidenten en het verstrekken van informatie. Dit helpt bij het snel opsporen van verdachten en draagt bij aan de algemene veiligheid in de stad.