© Crime-Nieuws.nl

Vijfde verdachte gepakt voor schietpartij slachtoffer met meerdere schotwonden Amsterdam

De politie heeft in verband met een schietpartij in Amsterdam een vijfde verdachte aangehouden.

In het onderzoek naar een schietincident op het Buikslotermeerplein op 18 mei vorig jaar heeft de recherche op dinsdag 23 mei 2023 een vijfde verdachte aangehouden in zijn woning. Het betreft een 23-jarige man uit Amsterdam-Noord die verdacht wordt van betrokkenheid bij het schietincident. Eerder waren al vier andere mannen in de leeftijd tussen 27 en 39 jaar aangehouden in verband met deze zaak.

Op de ochtend van 18 mei 2022 kreeg de Amsterdamse meldkamer meerdere telefoontjes van mensen die meldden dat er gevochten en geschoten werd ter hoogte van parkeerterrein P3 op het Buikslotermeerplein. Drie mannen, allen gekleed in het donker, werden gezien terwijl ze wegrenden in de richting van de IJdoornlaan en de Slufter. Vervolgens stapten ze met hoge snelheid in een zwarte Seat Leon en reden weg. Hulpverleners werden direct naar het parkeerterrein gestuurd. De slachtoffers die gevlucht waren, werden later in de omgeving aangetroffen. Een van hen bleek meerdere keren te zijn geraakt door kogels.

In het lopende onderzoek heeft de recherche nu de vijfde verdachte aangehouden, een 23-jarige man uit Amsterdam-Noord. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident op het Buikslotermeerplein. Eerder zijn al vier andere mannen gearresteerd in verband met deze zaak. De verdachten zijn tussen de 27 en 39 jaar oud.

Het onderzoek naar het schietincident zal worden voortgezet om alle feiten en omstandigheden rondom het incident volledig in kaart te brengen. De politie zal trachten te achterhalen wat de precieze aanleiding was voor het geweld op het Buikslotermeerplein. Het doel is om de verantwoordelijken voor dit schietincident te identificeren en voor de rechter te brengen.

De politie roept getuigen op die nog niet met de autoriteiten hebben gesproken om contact op te nemen en eventuele relevante informatie te delen. Het is van groot belang dat alle beschikbare informatie wordt meegenomen in het verdere onderzoek om een compleet beeld van het incident te verkrijgen.

De recherche werkt nauw samen met het Openbaar Ministerie om ervoor te zorgen dat degenen die verantwoordelijk zijn voor dit geweldsdelict ter verantwoording worden geroepen en dat recht wordt gedaan aan de slachtoffers.