Man uit Eindhoven veroordeeld tot cel en tbs voor online misbruik minderjarige meisjes

Een man uit Eindhoven is door de rechtbank veroordeeld tot 40 maanden cel en tbs voor het online misbruiken van minderjarige meisjes.

De 26-jarige verdachte drong zich tussen juni 2015 en juni 2019 via chatberichten op aan vijf meisjes en viel hen over een langere periode op een dwangmatige manier lastig. Ze moesten in hun thuisomgeving, meestal in hun eigen slaapkamer, expliciete handelingen bij zichzelf verrichtten terwijl de verdachte toekeek. Een aantal afbeeldingen hiervan zette hij ook op sociale media.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de verdachte enkel oog had voor zijn eigen behoefte. Hij hield op geen enkele manier rekening met de gevoelens van de slachtoffers en de mogelijke nadelige gevolgen van zijn handelen voor hun ontwikkeling. Verder houdt de rechtbank er rekening mee dat er volgens een psychiater en een psycholoog sprake is van een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens van de verdachte. De deskundigen menen dat er een grote kans op herhaling is als de verdachte niet wordt behandeld.

De rechtbank heeft naast de celstraf van 40 maanden, tbs met voorwaarden opgelegd. De man moet zich onder meer laten opnemen in een zorgstelling, ambulant laten behandelen en mag geen drugs of alcohol gebruiken. Ook mag hij niet op het internet, moet hij contact met minderjarigen vermijden en mag hij geen contact hebben met de slachtoffers. Daarnaast moet de verdachte drie meisjes een schadevergoeding van in totaal bijna 10.000 euro betalen.