Foto ter illustratie. © U.S. Air Force Photo (Public Domain)

Invallen en aanhoudingen in onderzoek illegale puppyhandel via Marktplaats

De politie heeft na maandenlang onderzoek twee personen aangehouden in verband met illegale puppyhandel in Veldhoven.

De verdachten boden de puppy’s te koop aan op Marktplaats, waarbij ze een geldig dierenpaspoort, chip, ontworming en inentingen beloofden. Helaas bleken deze beloftes niet waar te zijn en waren de puppy’s in veel gevallen ziek. Bovendien waren sommige puppy’s van een ander ras dan beloofd en waren sommige te vroeg van hun moeder gescheiden.

Naast de illegale puppyhandel werden in twee woningen van de verdachten verboden wapens aangetroffen, waaronder een boksbeugel, ploertendoder, pepperspray en een stroomstootwapen. Ook werd een gestolen scooter gevonden. De verdachten zitten momenteel vast en zullen worden verhoord. De politie is nog op zoek naar twee andere verdachten.

De politie werkte samen met de NVWA, LID en gemeente om meerdere woningen te doorzoeken en het welzijn van de huisdieren te controleren. Op vier locaties werd gebrekkige verzorging van dieren geconstateerd, waarbij de eigenaren verplicht zijn gesteld om het welzijn van hun dier te verbeteren. De LID zal toezien op de controle van het welzijn van de dieren.