Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

Jacht op Ridouan T. kwam in stroomversnelling na liquidatie café La Creme in Marrakech

De jacht op de recent aangehouden, meest gezochte crimineel van Nederland Ridouan T., kwam in een stroomversnelling door de liquidatie bij café La Creme in Marrakech.

In november 2017 werd de zoon van een Marokkaanse rechter per vergissing doodgeschoten door de schutters. De daders hadden eigenlijk Mustapha F. alias ‘Moes’ moeten liquideren maar die zou even voor hun aankomst van stoel zijn gewisseld. De politie stelde een onderzoek in en hield al snel twee Nederlanders aan op verdenking van het uitvoeren van de moord. De twee zijn inmiddels veroordeeld tot de doodstraf.

Het onderzoek rond Ridouan T. kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om T. die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend.

Ridouan T. zit momenteel vast in een cel in Dubai in afwachting van zij uitlevering. Of Marokko ook een officieel verzoek in gaat dienen is niet bekend. De Nederlandse autoriteiten hebben dit in ieder geval wel gedaan. Wanneer en of T. naar Nederland komt zal later bekend worden gemaakt.